Ce faci daca iti merge greu PC-ul?
Ai vreo problema la PC? Nu mai porneste sau se aud sunete ciudate? Posteaza aici si te ajutam noi.

Post Reply

Adrian
Fondator
Posts: 22
Joined: Fri Jul 06, 2018 7:36 pm
Warnings: 0
Location: Bucuresti
Windows-ul se incarca mult, de asta trebuie curatat periodic. Sunt cativa pasi simpli de urmat ca sa cureti putin PC-ul de fisiere inutile.

1. Devirusarea
Ca sa-l devirusati, nu folositi AVG, Avira sau alte antivirusuri de genul acestora. Singurul pe care il recomand este Avast, insa si de acesta incerc sa ma feresc eu.
Voi folosi Malwarebytes versiunea 2.2.1 pe care o puteti lua de aici: Link extern Link intern
Il instalati, iar la finalul instalarii debifati optiunea de 30 zile premium free trial si nu il updatati. E o versiune simpla a programului, daca sunteti obisnuiti cu o alta, copiati-o pe aceea, insa nu activati cele 30 zile de premium trial. Mereu cand scanati, dati Later la update si updatati doar baza de date.
Dati scan now si asteptati pana se termina. Cand s-a terminat, dati finish si asteptati sa se stearga tot ce a gasit(daca a gasit). Dupa ce veti da restart, intrati in History si stergeti tot ce e in carantina(daca va cere sa dati din nou restart, dati).

2. Disk Cleanup
Intrati in My Computer si dati click dreapta pe partitia C (cea cu Windows) - Proprietati si apasati Disk Cleanup.
Aici apasati pe Cleanup System Files. Dupa ce s-a incarcat, bifati tot din fereastra ce v-a aparut si dati Ok.

3. Disk Defragmenter
De obicei defragmentarea se face automat la HDD-uri, iar la SSD-uri nu este recomandat sa fie facuta prea des, de aceea Windows-ul detecteaza daca aveti SSD sau HDD si va seteaza el daca va face defragmentarea sau nu.
La HDD recomand defragmentarea stabilita de Windows, o data pe saptamana, automat.
La SSD nu e necesara, insa daca vedeti ca merge greu, atunci o faceti.


Alte sfaturi:
Ca sa vedeti cele de mai jos -> Click dreapta pe taskbar(bara de jos) - Task Manager - More Details
1. In Task Manager - Startup opriti programele care nu va sunt utile. Aceste programe va ingrenueaza pornirea sistemului.
2. Vizualizati in Task Manger - Processes ce va consuma cel mai mult procesorul, ramii, disk-ul, aflati ce sunt acelea si remediati-le.
3. Daca aveti PC slab, scapati de programele pe care nu le folositi
4. Faceti o curatare de praf a pc-ului, inlocuiti pasta termoconductoare daca este cazul(duceti-l la un service daca va depaseste).
5. Monitorizati procentajul de folosire a memoriei ram si a procesorului, astfel incat sa nu depaseasca 80%, iar daca depaseste, sa nu fie o perioada indelungata. Recomand OpenHardwareMonitor sau HWMonitor.
6. Actualizati driverele(metoda simpla din Device Manager)
Sun Nov 11, 2018 10:26 pm

Moderators: Moderator, Helper